Jeg ble kjent med cupcakes i USA, og lenge før dette var et kjent begrep her i Norge. Vi hadde gjerne klassevise innsamlinger til for eksempel veldedige formål på skolen, og da ble alle bedt om å bidra med 12 cupcakes hver. Da ble det gjerne "Cupcake Sale" på skolen den dagen, og alle kunne får kjøpe og smake av hverandre.
Dette er min favoritt oppskrift. Den tar litt tid, da du skal røre smør og sukker hvitt, men det er absolutt verd det.
Dette er en standard oppskrift, og du kan gjerne erstatte tørt for tørt og væske for annen væske, f.eks. kakao i røra eller sitronsaft og -skrell. Da reduserer du bare mengden mel/væske tilsvarende. Lykke til!
250 g meierismør (romtemperatur)
250 g sukker
250 g mel
1 ts bakepulver
4 mellomstore egg
4 ss melk
Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett så det tørre og det våte vekselvis og rør sammen til en jevn røre. Formene fylles 2/3 fulle.
18-24 cupcakes - stekes ved 180 grader i ca 20 min.
Glasur/topping:
Her har jeg ingen oppskrift, men jeg bruker alltid meierismør i den (ca 100-150 gram) og starter med i tillegg til litt kremost (et par ss). Deretter tilsetter jeg melis til den blir god og fyldig og holder formen. Kanskje noen ss med væske også?
Påsmøres eller sprøytes på når kakene er helt kalde.
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar