Denne oppskrifta viser at ikke alle ingrediensene som vi finner i dagligvarehyllene, var like lette å få tak i gamle dager. Denne gang gjelder det mandler... og kanskje også egg...
Falsk mandelring
1/2 liter potetmos
22g malte havregryn
sukker
mandeldråper
2 ts bakepulver
1 eggeplomme
1 eggehvite
frukt
En kan lage dessert av poteter. Potetterte er vel alminnelig kjent. Men her er en erstatning for mandelring. For mandlene dukker jo fram bare en gang i mellom, og da i mikroskopiske mengder. Så de strekker ikke langt. Bland potetmos og malte havregryn, tilsett det øvrige, tilslutt den stivpiskede hviten. Har en ikke anledning til å spandere egg, kan en ha i en liten klatt smør i steden. Fyll massen i godt smurt randform, sten den ca. 3/4 t til den er godt hevet og pent gylden brun. La den avkjøle en 5 min. tid, hvelv den så forsiktig. En kan selvfølgelig også steke den i en alminnelig form, og så anrette frukten rundt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar