Var det én ting både mamma og pappa var glade i, så var det fiskemat. De bodde i Lyngdal og hadde en liten båt plassert ved Agnefest/Rosfjord.
Så snart de fikk anledning, tok de turen ut og fisket opp det de fikk ta i med "bunnsnøre". Bunnsnøre er et enkelt fiskeredskap. Du trenger sen, en bite med treplank, et par kroker og et lodd eller to. Ha gjerne på litt agn (biter med frossen makrell virker utmerket). Slipp ned til bunns og dra opp igjen en armlengde eller to. Skitt fiske!
Og av dette ble det mye god fiskemat - både fiskeboller, -kaker, -pudding, m.m.
Her kommer oppskriften (hun brukte gjerne kjøkkenmaskin istedenfor å male det, og alt unntatt salt ble malt opp først):
Like deler fisk og melk - for eksempel:
500 g fiskefilet (lyr, sei, torsk)
500 ml (5 dl) melk
6 ss potetmel
muskat
pepper
2 egg
Males godt, tilsett salt og bland godt.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar