fredag 22. april 2016

Julebrød i form

Nå vet jeg at våren nærmer seg, men jeg mener personlig at dette "brødet" passer uansett årstid.

Vi var ofte nede i Lyngdal på julebesøk, og da hadde jeg alltid med et par av disse brødene som en liten gave.

https://no.wikipedia.org/wiki/Julekake

Smaker deilig med smør og brunost på! Denne oppskrifta gir 2 store eller 3 små brød.

150 g. smør, smeltes
6,5 dl melk (lunken)
50 g gjær
1 ts kardemomme
1 kg hvetemel
150 g rosiner
80 g sukat

Lag en vanlig varmhevet deig, heves 30-45 min til dobbel størrelse. Formes og heves en gang til i ca. 30 min. Stekes ved 200 grader i ca 40-50 min.

Jeg bruker ikke varmluft til gjærdeig - synes personlig at den blir litt tørr.

Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar